Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιατί η Lamborghini δεν κάνει διαφημίσεις στην τηλεόραση;

Η Lamborghini κατασκευάζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο. Είναι συνυφασμένη με την πολυτέλεια, την ταχύτητα και το να ξεχωρίζεις από το πλήθος.

Αλλά υπάρχει κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το πώς προωθεί τα αυτοκίνητά της.

Δεν θα δείτε ποτέ διαφημίσεις της Lamborghini στην τηλεόραση. Ο λόγος; Γιατί πολύ απλά το κοινό της δεν κάθεται να δει τηλεόραση.

To γεγονός αυτό υποστηρίζει τη μοναδική της προσέγγιση στο μάρκετινγκ.

Η Lamborghini γνωρίζει ότι το παν είναι να είσαι ξεχωριστός.

Για αυτό και τα αυτοκίνητά της δεν είναι για όλους. Είναι για πολύ πλούσιους ανθρώπους που έχουν καταφέρει κάτι μεγάλο και θέλουν κάτι που δεν έχει ο καθένας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν περνούν το χρόνο τους όπως οι περισσότεροι από εμάς. Οπότε οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους προσεγγίσει.

Πολυτελείς εκδηλώσεις και events

Αντί για διαφημίσεις, η Lamborghini λατρεύει να προσκαλεί τους λίγους και εκλεκτούς σε πολυτελείς εκδηλώσεις ή σε αποκλειστικά events για να δουν από κοντά τα αυτοκίνητά της.

Δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό με τους πελάτες της, κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα prive club. Έτσι τους κάνει να αισθάνονται πραγματικά ξεχωριστοί.

Social media και διάσημοι influencers

Η Lamborghini είναι αρκετά έξυπνη με τα social media. Συνεργάζεται με διάσημους ανθρώπους και influencers που ταιριάζουν στο lifestyle της.

Αυτοί οι διάσημοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τη Lamborghini online, δείχνοντας τα αυτοκίνητα σε εκατομμύρια ακολούθους.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν δεν αγοράζεις μια Lamborghini τώρα, μπορεί να ονειρεύεσαι να αποκτήσεις μία κάποια μέρα.

Word-of-mouth

Ένα ωραίο σχετικά με τα αυτοκίνητα της Lamborghini είναι δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητα. Είναι τόσο εντυπωσιακά, επιβλητικά και μοναδικά.

Έτσι, όταν κάποιος δει ή αποκτήσει μια Lamborghini, φυσικά καταλήγει να το λέει στους φίλους του. Σε έναν κύκλο πλουσίων και επιτυχημένων.

Και αυτό δημιουργεί περισσότερη αναγνώριση και επιθυμία από οποιαδήποτε τηλεοπτική διαφήμιση.

Ένα όνειρο πολυτελείας

Η Lamborghini δεν πουλάει απλώς αυτοκίνητα. Πουλάει έναν τρόπο ζωής.

Κάθε στιγμή που κάποιος κρατάει το τιμόνι μιας Lamborghini, αισθάνεται ότι ανήκει σε έναν κόσμο όπου η πολυτέλεια και η αποκλειστικότητα είναι η καθημερινότητά του.

Η εταιρεία καταλαβαίνει τους πελάτες της και τους προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζονται: μια εμπειρία ζωής.

Το μήνυμά μας

Η Lamborghini γνωρίζει πολύ καλά το κοινό της. Γνωρίζει σε ποιους μιλάει και σε ποιους απευθύνεται. Δεν χάνει χρόνο και χρήμα να κυνηγάει τους πάντες.

Τα αυτοκίνητά της εστιάζουν στο να κάνουν κάθε πελάτη να αισθάνεται υπερβολικά ξεχωριστός, λανσάροντας ένα πολυτελές και μοναδικό lifestyle, που λίγοι μπορούν να έχουν. Αυτούς θέλει. Αυτοί έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν.

H Lamborghini αποπνέει status, authority και ένα success story.  Και αυτό ακριβώς επικοινωνεί με το μάρκετινγκ που κάνει. Για αυτό και είναι αποτελεσματικό.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Perfect Advertising

Επιστροφή επάνω

Σύνδεση

Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης